Blog

Tillid er noget, I gør - ikke noget, I siger

Mar 23, 2020

Af: Anne Birgitte Lindholm, konsulent og forfatter

På distancen er tilliden under konstant pres. Hvis du sjældent eller aldrig er sammen med din leder eller dit team eller sætter dine ben i den organisation, hvor du er ansat, vil der være risiko for, at din loyalitet forskubbes ud imod fx kunder og kolleger på det sted, hvor du har din daglige gang.

Du kan tænke på tilliden som en ”kapital” i dine relationer, som du kan sætte ind på en indbyrdes tillidskonto. I relationen på distancen skal du i første omgang fokusere på at samle indskud, så der er noget at trække på, når relationen kommer under pres. Det kan fx ske ved at indlede dine nye relationer med at holde fysiske møder, hvor du kommer tættere på dine kolleger, og så følge op med vedligeholdende møder med jævne mellemrum.
Det kan skabe rum for den afslappethed og uformelle...

Fortsæt læsningen...

e-Læring får fast plads ved læringsbordet i det offentlige

Sep 06, 2019

Digital læring til 800.000 offentligt ansatte - COK og Virtio samarbejder

Kvaliteten på e-Læring- eller digital læring - er steget markant. Ny teknologi og ny viden gør det muligt at skabe digital læring, der kan bruges til langt mere end tidligere.

F.eks. har man i et dansk studie fra Aarhus Universitet fra 2019 undersøgt online-kurser, og fundet at nye digitale efteruddannelsesformater bør have fokus på diskussioner, vidensfællesskaber, input og inspiration. Og netværk. Det er langt mere afgørende end faste læringsmål, pensum og tests. Digital læring skal ligne og supplere mere den måde, vi lærer på offline: Af og med andre. 

I offentlige og private organisationer bruges e-læring i dag til alt fra instruktion over implementering af nye systemer til ledelsesudvikling. Det anvendes også i forbindelse med onboarding og samarbejde. Men koblingen mellem...

Fortsæt læsningen...

Din præsentation starter, før du åbner munden

May 01, 2019

Hvis du vil vide, hvordan du får fuld opmærksomhed og mest ud af din taletid, når du præsenterer, så brug to minutter her.

Af: Mette Højen, konsulent og forfatter

De fleste tænker, at deres præsentation eller møde starter, når du blænder op for den første slide og åbner munden og begynder at tale.

Men på det tidspunkt er du faktisk allerede begyndt.

Allerede på det tidspunkt har dine mødedeltagere dannet sig en idé om, hvilken stemning, der kommer til at præge mødet/præsentationen på baggrund af de signaler, du sender ud med dit kropssprog; ser du glad ud? Forventningsfuld? Seriøs? Alvorlig? Er du nervøs? Har du personligt overskud eller underskud?

Alt, hvad der sker inden dit møde eller din præsentation starter, betyder noget for, hvordan du og dit budskab bliver opfattet. Din krop taler, før du har sagt et eneste ord....

Fortsæt læsningen...

Mellemleder: Få styr på dine opgaver med disse 5 råd

Apr 25, 2019

Af: Palle Steffensen
Ledelseskonsulent og journalist og forfatter til bogen ”Mellemleder”

 

Når der skal skæres ned eller omstruktureres i virksomheder, så bliver sigtekornet ofte rettet med mellemlederne. En rolle der gennem årene har oplevet en voldsom stigmatisering.

Nej, det er dæleme ikke let af være leder der i midten i et ukomfortabelt pres mellem topledelse og medarbejdere.

Jeg møder så mange overbebyrdede folk i det job. Folk som klager over alle de opgaver, der bliver læsset på deres skrivebord fra begge ender. Medarbejdere der vil have opmærksomhed og udvikling. Chefer der både vil have dem til at fokusere på strategi og som samtidig bliver ved med at komme med nye opgaver, der skal løses. Mellemlederne vil selvfølgelig gerne gøre det så godt som muligt, og de ender derfor med at løbe spidsrod mellem begge parter, fordi de ikke magter at...

Fortsæt læsningen...

Valgkamp: Mere professionalisme, mindre mavefornemmelse

Feb 08, 2019

I kurset "Vind Valgkampen" leverer Benjamin Rud Elberth en guide til at føre valgkamp anno 2019. Og de benhårde facts er, at hvis man vil have stemmer nok, må man være professionel og præcis, hvis man vil drage vælgernes opmærksomhed. Men professionel er ikke lig med utroværdig. 

Vi bringer her et sammenskriv af et interview fra kurset, hvor Benjamin fortæller om vigtigheden af at gå professionelt og målrettet til værks, når der skal føres valgkamp:

"Det er blevet mere professionelt at føre valgkamp i dag. Den kandidat eller politiker, der vil vælges, er nødt til at gå ind på professionelle præmisser. Mavefornemmelsen er ikke nok. Hvis de andre bruger data, hvis de andre måler deres budskabers, slogans og oplags effekt – og dermed ved, hvordan de skal trimme deres budskaber, så de rammer de rette målgrupper fremadrettet –...

Fortsæt læsningen...

Lær din virksomhed at lære - 3 steps til en frugtbar læringskultur

Jan 31, 2019

Livslang læring buzz’er i øjeblikket. Hastigheden, hvormed forandringerne kommer, stiger, og derfor må den enkelte sørge for at få kompetenceudvikling. Men læring er ikke kun et personligt projekt, virksomhederne kan også gøre deres. At lære nyt er en værdifuld medarbejdergode – og samtidig godt for virksomheden: For når medarbejderne bliver klogere, gør virksomheden det også. 

 

  1. At ville blive klogere og dygtigere er første skridt på vejen til givende læringskultur – en kultur, hvor nysgerrighed og det at tilegne sig ny viden og nye færdigheder er en selvfølgelighed.
  2. Næste skridt er at give plads til læring. Det handler bl.a. om at gøre det trygt at fejle, for vi lærer først, når vi prøver – og afprøvning er uundgåeligt forbundet med ikke at ramme bulls eye første gang.
  3. ...
Fortsæt læsningen...

Valgkampen er begyndt: Sådan kommer du i gang

Jan 14, 2019
 

I går blev der udskrevet valg! Dog ikke folketingsvalg, men derimod skolevalg, hvor 78.000 skoleelever kommer til at deltage. De skal d. 31. januar i stemmeboksen for at få en forsmag på, hvad der venter dem om nogle år.

Vi andre ”myndige” skal også en tur i stemmeboksen – ikke bare én men to gange - i løbet af 2019, når der skal stemmes til Europa-Parlamentet og Folketinget. Og valgkampene er allerede begyndt.

Men hvad bliver det så for nogle valgkampe, vi kommer til at opleve? Hvis man ser på de to seneste valg i henholdsvis 2015 og 2017 her i Danmark, tegner der sig et billede af, at valgkampe bliver mere digitale. Flere og flere kandidater får øjnene op for de sociale medier.

Og det med god grund: Sociale medier giver kandidaterne deres egne platforme, hvor de kan møde vælgerne direkte. Noget etablerede politikere som f.eks. Lars Løkke Rasmussen, Mette Frederiksen og...

Fortsæt læsningen...

2019 er året for digital læring

Jan 07, 2019

Der er ikke så meget at rafle om: Digital læring er godt for forretningen. For det er og bliver den smarteste måde at lære på. Det er ikke bare noget, vi siger – digital læring er kommet på dagsordenen mange gange i løbet af det år, vi lige har forladt. Bl.a. har Dansk Industri slået et slag for en ambitiøs satsning på digital læring i både den offentlige og private sektor. Som en måde at imødekomme de hastige forandringer på.

Selv talte vi i Virtio i foråret 2018 med en række danske organisationer om deres brug af virtuel læring. En af virksomhederne arbejdede med vej, park og skov. Her skulle nye medarbejdere blandt andet have certificeringer til at bruge motorsav, og i stedet for at oprette fysiske hold lavede de et e-læringsværktøj, hvor alle kunne lære teorien. Når det var på plads, kunne de gå ud og...

Fortsæt læsningen...
Close

Viden findes der masser af!

Det er bare langt fra det hele der er relevant. 

Derfor vil vi gerne høre Jer om hvilke behov I står overfor, og så finder vi en Danmarks bedste eksperter der kan lave et kursus netop om det. 

Og vælger vi at producere Jeres idé, belønner vi med 10 gratis licenser til vinderne. Samlet værdi 25.000,-

I har behovet - vi har eksperterne.