Nyheder

Blended learning - mere effektiv læring

May 12, 2021

Digital læring har fået en fast plads ved læringsbordet. Det er blevet en afgørende og central del af enhver organisation og af moderne medarbejderudvikling. Også efter Corona.

Et centralt begreb, som knytter sig til digital læring, er blended learning - eller hybrid learning. Det dækker over forløb, som indeholder både digitale og fysiske elementer. Nøgleordet her er forløb. Kernen i blended learning handler nemlig om at skabe lærings- og udviklingsforløb, der mere over tid og kontinuerligt giver medarbejderen mulighed for at arbejde med en proces, et emne eller en kompetence. I modsætning til enkeltstående kurser. 

Kort sagt, rykker initiativet i en blended-learning...

Fortsæt læsningen...

Har vi glemt, hvordan man lærer? Få 3 råd til bedre organisatorisk læring

Feb 16, 2021

Hvornår har du senest hørt følgende: “Det var godt nok kedeligt, tog lang tid og var ikke særligt relevant, men hold op jeg lærte meget.” 

Vores gæt er aldrig. Alligevel er det som om, der er findes en uskreven regel inden for læring og kompetenceudvikling, der hedder: Læring skal være informationstung, meget seriøst og distanceret. Det skal foregå i 8 timer flere gange i streg i et fjerntliggende kursuslokale. Og alt skal helst skrige 'læring'. Ellers er det ikke rigtig læring.  

Dermed ikke sagt, at al traditionel kompetenceudvikling er dårligt - der findes rigtig meget god og relevant kompetenceudvikling. Men der findes også meget, som ikke...

Fortsæt læsningen...

3 former for Blended Learning

Sep 28, 2020

Blended learning er et begreb, der bliver mere og mere populært. Meget simpelt er det en blanding af online og fysisk undervisning. Det kan dog gøres på mange forskellige måder alt afhængigt af formålet med forløbet og indholdet af det. Hvad skal læres eller forstås - og hvorfor?

Den store fordel ved blended learning er, at man kan arbejde kontinuerligt med et emne eller en ny viden. På den måde arbejder man løbende og på tværs af formater, hvilket er med til at gøre det lærte mere nærværende og lettere at få under huden. 

Her kommer 3 forskellige former - og kort sagt går de fra færre til flere digitale elementer: 

1. Flipped Classroom

Traditionel...

Fortsæt læsningen...

Lær din virksomhed at lære - 3 steps til en frugtbar læringskultur

Aug 17, 2020

Hastigheden, hvormed forandringerne kommer, stiger, og derfor må den enkelte sørge for at få kompetenceudvikling. Men læring er ikke kun et personligt projekt, organisationerne kan også gøre deres. At lære nyt er en værdifuld medarbejdergode – og samtidig helt afgørende for organisationen: For når medarbejderne bliver klogere, gør virksomheden det også. 

Lettere læring

Hvis man skal gøre læring mere tilgængeligt, er digital læring interessant. Hele feltet omkring virtuel læring er i rivende udvikling. Siden år 2000 har området haft en markedsvækst på 900%. Det bliver mere og mere normalt at lære digitalt, og det er...

Fortsæt læsningen...

Tillid er noget, I gør - ikke noget, I siger

Aug 04, 2020

Af: Anne Birgitte Lindholm, konsulent og forfatter

På distancen er tilliden under konstant pres. Hvis du sjældent eller aldrig er sammen med din leder eller dit team eller sætter dine ben i den organisation, hvor du er ansat, vil der være risiko for, at jeres samarbejde og tilliden mellem jer har svære vilkår. Det går ud over arbejdsglæde og resultater. 

Du kan tænke på tilliden som en ”kapital” i dine relationer, som du kan sætte ind på en indbyrdes tillidskonto. I relationen på distancen skal du i første omgang fokusere på at samle indskud, så der er noget at trække på, når relationen kommer under pres. 

Du skal skabe rum for den afslappethed og...

Fortsæt læsningen...

7 råd til bedre online møder

Jul 29, 2020

Fra og med Corona er de online møder blevet en del af hverdagen. De er blevet en nødvendig del af arbejdslivet, og Coronatiden har vist os, at man godt kan afholde både afdelingsmøder, jobsamtaler og fredagsbarer virtuelt. Når det er sagt, er virtuelle møder fortsat en svær størrelse. 

At være sammen online er ikke det samme som at være sammen offline. Du kan derfor ikke copy-paste måden, du holder fysiske møder til de virtuelle. Hvilket ellers er noget mange kommer til, fordi vi er så vant til, at møder fungerer på en bestemt måde. 

Men hvordan holder man så et godt virtuelt møde?

Her får du syv tips, der gør, at...

Fortsæt læsningen...

e-Læring får fast plads ved læringsbordet i det offentlige

Sep 06, 2019

Digital læring til 800.000 offentligt ansatte - COK og Virtio samarbejder

Kvaliteten på e-Læring- eller digital læring - er steget markant. Ny teknologi og ny viden gør det muligt at skabe digital læring, der kan bruges til langt mere end tidligere.

F.eks. har man i et dansk studie fra Aarhus Universitet fra 2019 undersøgt online-kurser, og fundet at nye digitale efteruddannelsesformater bør have fokus på diskussioner, vidensfællesskaber, input og inspiration. Og netværk. Det er langt mere afgørende end faste læringsmål, pensum og tests. Digital læring skal ligne og supplere mere den måde, vi lærer på offline: Af og med andre. 

I offentlige og private organisationer...

Fortsæt læsningen...

Din præsentation starter, før du åbner munden

May 01, 2019

Hvis du vil vide, hvordan du får fuld opmærksomhed og mest ud af din taletid, når du præsenterer, så brug to minutter her.

Af: Mette Højen, konsulent og forfatter

De fleste tænker, at deres præsentation eller møde starter, når du blænder op for den første slide og åbner munden og begynder at tale.

Men på det tidspunkt er du faktisk allerede begyndt.

Allerede på det tidspunkt har dine mødedeltagere dannet sig en idé om, hvilken stemning, der kommer til at præge mødet/præsentationen på baggrund af de signaler, du sender ud med dit kropssprog; ser du glad ud? Forventningsfuld? Seriøs? Alvorlig? Er du nervøs? Har du personligt overskud eller...

Fortsæt læsningen...

Mellemleder: Få styr på dine opgaver med disse 5 råd

Apr 25, 2019

Af: Palle Steffensen
Ledelseskonsulent og journalist og forfatter til bogen ”Mellemleder”

 

Når der skal skæres ned eller omstruktureres i virksomheder, så bliver sigtekornet ofte rettet med mellemlederne. En rolle der gennem årene har oplevet en voldsom stigmatisering.

Nej, det er dæleme ikke let af være leder der i midten i et ukomfortabelt pres mellem topledelse og medarbejdere.

Jeg møder så mange overbebyrdede folk i det job. Folk som klager over alle de opgaver, der bliver læsset på deres skrivebord fra begge ender. Medarbejdere der vil have opmærksomhed og udvikling. Chefer der både vil have dem til at fokusere på strategi og som samtidig bliver ved med at komme med nye opgaver, der skal...

Fortsæt læsningen...

Valgkamp: Mere professionalisme, mindre mavefornemmelse

Feb 08, 2019

I kurset "Vind Valgkampen" leverer Benjamin Rud Elberth en guide til at føre valgkamp anno 2019. Og de benhårde facts er, at hvis man vil have stemmer nok, må man være professionel og præcis, hvis man vil drage vælgernes opmærksomhed. Men professionel er ikke lig med utroværdig. 

Vi bringer her et sammenskriv af et interview fra kurset, hvor Benjamin fortæller om vigtigheden af at gå professionelt og målrettet til værks, når der skal føres valgkamp:

"Det er blevet mere professionelt at føre valgkamp i dag. Den kandidat eller politiker, der vil vælges, er nødt til at gå ind på professionelle præmisser. Mavefornemmelsen er ikke nok. Hvis de andre bruger data,...

Fortsæt læsningen...
1 2
Close

HØR, HVORDAN I KAN KOMME I GANG MED DIGITAL LÆRING

Skriv din email her, så kontakter vi dig, så vi sammen kan tage en snak om, hvordan I kan komme i gang med digital læring.